Telebancos por aqui

Sinds een van mijn beste vrienden de liefde is gevolgd naar Andalucië is deze streek jaarlijke trip voor mij geworden. Perfect voor wie houdt van een roadtrip!

Dit jaar ging mijn hobby mee en startte onze trip met een bezoek bij huisje van onze vrienden  met technofestival ‘Dreambeach’ als kick-off. Daarna trokken we nog 4 dagen doorheen de prachtige historische – en abnormale warme- steden aan de kustlijn.

Authentieke barretjes in Zurgena

Almeria
Na Almeria enkel nog maar bij nacht gezien te hebben, was ik blij deze keer het strand te ontdekken. Een kleine baai waar toerisme baas is, maar de kust heerlijke & hoognodige verfrissing brengt.

Het beste aan Almeria? Tapasbar La Consentida! Iéts duurder dan de gewone tapas (die meestal gratis zijn…), maar de gerechtjes met benamingen van celebrities zijn niet alleen overheerlijk, ze zijn ook gastronomisch chique geserveerd. Laat die instahits maar komen…

Beste tapas in Almeria: La Consentida

Granada
Ook hier was ik niet voor de eerste keer. Het nachtleven van Granada is als studentenstad absoluut de moeite. Begin met tapas, ga door naar La Chupiteria (=shotjesbar) en eindig in giga discotheek Mae West.
Overdag kuier je er doorheen Albacin, klim je tot Mirador de San Nicolas voor uitzicht op het Alhambra & de Sierra Nevada en drink je Tinto De Verano (=rode wijn met witte limonade) om je daarbij vol te proppen met bocadillos (=kleine belegde broodjes als tapas).

Tip: Hoogtepunt van Granada is uiteraard het Alhambra. Boek je bezoek ver vooraf. De tickets zijn namelijk snel uitverkocht!

Plaza bib-rambla

Pampaneira/Capileira
We kozen ervoor van Almeria door de bergen naar het noorden te rijden. Zo stopten we in Capileira waar je via een wandeling van een half uurtje een prachtig zicht krijgt over de vallei. Stop in het terugrijden in Pampaneira voor -wat had je gedacht?- tapas en ontdek de prachtige kleine straatjes.

Prachtige uitzichten in Pampaneira

Gezellige straatjes van Pampaneira

Artistieke zonnewering in Capaleira

Can I live here?

Ronda
Op weg naar de kust maken we een tussenstop in Ronda. Een dorp dat me op het eerste zicht niet veel zegt, maar wanneer we besluiten er toch te overnachten ontdek ik de échte schoonheid, zeker bij zonsondergang.

Tip: Iedereen bezoekt het uitzichtpunt. Keer echter om naar de overzijde en ga dineren in een van de fantatische restaurants op de flank van de berg. Zo krijg je een uitzicht over het dorp, de vallei, de brug én de mooiste zonsondergang.

Pretty Ronda

In Zuid-Spanje eet je Salmorejo!!

Genieten bij zonsondergang in Ronda

Cadiz
Na de hitte van de bergsteden – hoe tegenstrijdig dat ook mag klinken- trekken we terug naar de kust. Cadiz is een minder ‘gepolisht’ stadje tegen Gibraltar, mijn ding dus. Stranden zijn er in overvloed-in tegenstelling tot parkingplaatsen- waar locals & Afrikaanse sferen heersen. Wij kozen voor Caleta Beach, een zalige afwisseling met de drukte in de binnenstad.

Cadiz: als het wat ruiger mag

La Caleta beach

La Candela: Schattigste tapasbar in Cadiz

Tip: Restaurant La Candela, de lange wachtrij vooraleer de spot opent zal je niet verbazen. Heerlijke tapas en een prachtig interieur waar je niet meer weg wil.

Sevilla
Laat op de avond begonnen we onze laatste rit richting Sevilla, een stad waar je dagen kan vullen. Wij probeerden zoveel mogelijk te ontdekken op één dag.
De culturele hoogtepunten van Sevilla zijn het koninklijk paleis Real Alcazar (=verwant aan het Alhambra), plaza Espana en de stierenring. De overvloed aan historische gebouwen is verbluffend en het best te ontdekken wanneer je gewoon door de stad slentert.

Tip: Real Alcazar verkoopt tickets aan de ingang, maar de bloedhete zon maakt de wachtrij bijna ondraaglijk. Koop je tickets dus vooraf.

Moorse schoonheid in Real Alcazar

Mijn hoogtepunt was de Mercado lonja del Barranco: Hipsterville onder de marktplaatsen! Heerlijke tapas, lekkere vinos én AIRCO. Wat wil een mens nog meer? Het interieur heeft een moderne toets gekregen, maar blijft haar industriële look behouden.

Tip: Proef de Salmorejo. Deze koude soep op basis van tomaten en stokbrood is de meest verfrissende keuze op de menukaart in Zuid-Spanje.

Tip: El Pinton is dé place to eat voor hipsterlovers. De cactussen, de planten, het corky interieur, need I say more?

Mercado lonja del barranco: interieur ontmoet culinaire hoogstanden (ontmoet airco)

Groéne salmorejo & oesters

prachtige industrieel interieur

Als er planten binnenstaan ben ik verkocht…

Zes prachtige steden waar wij op 4 dagen zijn doorgevlogen, maar die elk een aparte citytrip waard zijn!
Qua hotels hielden we het sober, dus daar geen aparte aanraders.

Vluchten:
Zaventem – Almeria: Thomas Cook
Sevilla – Zaventem: Brussels Airlines
Budget: €

Comments 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.