Poké Poké

Sinds augustus zag ik overal volgend bericht: “Binnenkort in Leuven, de eerste Pokébar”. We gaan niet rond de pot draaien: Iédereen -ja, ook ik- dacht dat het om een nieuwe pokémonwinkel ging, waar niemand op zat te wachten.. Met veel genoegen ontdekte ik echter dat het om een nieuwe hippe lunchspot in Leuven gaat, Hoera!

In New York, Amsterdam & Londen is de Pokétrend hot en trending. Met Stick & Bowls wil Leuvense entrepreneur Carlo Celis dit concept ook naar België doortrekken. Maar wat ís poké? De Hawaiiaanse foodtrend vertaald zich letterlijk naar ‘in stukken snijden’ wat verwijst naar de bereidingswijze van de vis en groenten die je op je bord (of beter in je kom) krijgt.

Bij Sticks & Bowls eet je je gesneden lekkernij op twee manieren.
a) De Pokébowl
Mijn favoriet! Je krijgt een kommetje voorgeschotel met rauwe vis, kip of tempeh op een mooi geordend hoopje groenten en keuze tussen rijst of quinoa. Daarnaast kies je extra toppings zoals gefrituurde uitjes (Yumm…) en een sesamsausje van het huis. Typerend aan dit gerecht, en tevens ook het leuke eraan, is dat je je kommetje met stokjes oppeuzelt.

b) Pokérito
Begin je al te zweten bij de gedachte met stokjes te moeten eten? Dan is deze pokévariantie de ideale keuze. Alle ingrediënten worden zorgvuldig opgerold tot de grootste sushiroll die je ooit zag. Lekker en handig on the go.

Je kan bij Sticks & Bowls terecht voor take-away, maar het interieur verdient een half uurtje van je tijd. Een hip, fris interieur met -hoe kan het ook anders- veel groen waar aan de eerste tafels de stoelen vervangen zijn door schommels (Me Like!).

De Pokébar heeft eerlijke openingsuren van 11 tot 20uur, aangezien eigenaar Carlo zelf zegt meer een lunchspot te zijn dan avondrestaurant.
Kortom: een nieuwe aanrader in Leuven voor een lunchbreak tijdens het werk of een rustplaatsje tijdens het shoppen.

Sticks & Bowls
Naamsestraat 45
3000 Leuven
www.sticksandbowls.be
Budget: €

Geschreven in opdracht van LeuvenXL.