Sometimes I feel like I’m in Barcelona…

In mei, op een terras op de Dageraardplaats, kregen mijn ‘vriendinnen van d’Univ’ en ik een fantastisch idee: een tripje samen naar Barcelona! 6 maanden later – je kent dat wel, die drukke agenda’s- was het eindelijk zover. En ik kan je zeggen, het was het lange wachten waard…

Barcelona was niet nieuw voor ons, wat betekende dat we de cultuur wat meer links konden laten liggen, maar de culinaire etablissementen des te meer ontdekten. Ik offerde me op als gids dit weekend: Eat, sleap, rave, repeat is een mooie samenvatting van onze 2.5 dagen de Spaanse hoofdstad. We verbleven in een knappe Airbnb ‘appartementos de Solles’ in El Born, de hippe wijk tussen Ramblas en het strand, ideaal dus voor een girlsweekend.

De vele oneliners die tijdens het weekend ontstonden ga ik je besparen, maar op zoek naar leuke eet- en drankplekjes in Barcelona? Here they come!

RESTO’S

Brunch & Cake (by the sea)

Deze brunchspot herken je aan de lange wachtrij op straat… Elk van de 5 locaties zit telkens stampvol en dat kunnen we terecht begrijpen. De gerechten, maar vooral de mise-en-place tonen variatie en originaliteit. Van pancakes tot nachos tot -mijn favoriet- eggs benedicte, allemaal prachtig geserveerd. Ideaal voor zij die instafamous willen worden…
(bekijk de volledige slider)

Poble-Sec
Dit straatje dichtbij Mont Juic brengt je naar het zuiden van Spanje. De tafeltjes en stoeltjes staan in één lange straat tussen de honderden tapasbarretjes.

La Equina
Een eenvoudige brunchbar waar je rustig kan ontwaken na je avonturen op Placa Reial.

La Equina

El Nacional
Mijn favoriete plaats in Barcelona! Een oude fabriekshal met prachtige stalenconstructies waar je 7 bars en resto’s  in terug vindt, elk met hun eigen specialiteiten. Het is soms even aanschuiven, maar de oesterbar in het midden van de hal zorgt dat dit iets dragelijker wordt.
(bekijk de volledige slider)

 

Tapas Bona Sort
Carrer del Cader loopt over van de tapasbars en winkeltjes. Wij kozen voor het binnenpleintje van Bona Sort. Lekkere tapas met een hip interieur die jullie zeker een discussie oplevert over de al dan niet echte planten aan de muur.

 

DRINKS

Surf House Barceloneta
Hoewel de zon blijkbaar wat verlegen was tijdens onze trip genoten we toch van enkele terrasjes. Zo gingen we people spotten bij Surf House Barceloneta met zicht op het strand.

Sidecar
Aan dancings in Barcelona geen gebrek met keuze uit R&B, Techno, electro, jazz… Wij gingen richting Plaça Reial en dansten voor een tientje de nacht in op Iggy Pop, Queens of the Stone Age en andere rocknummers. Ohja, bij je toegangsticket krijg je een chupito, bonus … or not!

El Bosc del Fades
Een sprookjesbos waar ze cava serveren, need I say more?!

Barceloneta
Het leukste aan Barcelona is dat je van de stad naar de bergen naar het strand kan gaan en dat allemaal binnen een tiental minuutjes. Vooral voor ons was het top, strand in november, gotta love it!

La Xampaneria
A little piece of heaven in Barcelona! Opgepropt als sardientje staat iedereen tot op straat aan te schuiven voor een fles Cava aan €6 per fles. De drukte van de bar maakt het enkel nog gezelliger, zeker tussen de hangende hespen en geur van bocadillos. Geen fan van de spaanse rumoer, neem een flesje mee en drink het gezellig op aan Barceloneta dat vlakbij is.

Crêpes
Een miniscule cocktailbar in El Born waar je nieuwe Spaanse vrienden maakt en samen tegen de lampenkappen slaat.

Barcelona is dé citytrip om met vriendinnen te doen. Wil je toch wat cultuur opsnuiven? Neem dan zeker je tijd en trek er een midweek op uit. Maar ook op een weekend kan je veel ontdekken.
Ciao Adios (aka Groetjes Doei)!

The Girls

Brussel-Zaventem –> Barcelona (El Prat): Ryanair €
Overnachten: zoek jezelf een leuke airbnb uit in de buurt van El Born