Hairinspo: Bloemenkroontjes

Bloemenkroontjes zijn nog steeds een trend in weddingland. Of je nu kiest voor romantisch accent of all the way bohemian gaat, je look krijgt beslist een persoonlijke toets. Ik ben zelf heel erg fan van flowerhairstyles, maar de keuze van je kapsel en je bloemen is belangrijk wanneer je bloemenkransen wil gebruiken. Daarom geef ik je graag wat tips samen met Celine, floriste bij Distel.

Welke kapsels kunnen voor bloemen?
Klaartje: “Afhankelijk van het soort bloemenkrans ga je je kapsel kiezen.
Kies je voor een echte eyecatcher met grote bloemen? Dan kies je best voor losse haren. Grote krullen of nonchalante beachwaves zijn hier go-to kapsels.
Zie je liever fijnere kroontjes? Dan kan een half opgestoken kapsel de juiste keuze zijn: De bloemen komen mooi tot hun recht, je losse lokken geven een speels effect, maar het half opsteekwerk zorgen voor de feestelijke toets.
Liever enkel vooraan bloemen? Dan is een kransje met lint achteraan perfect! Kies voor een losse vlecht of een laag opgestoken kapsel voor het beste effect.

Welke bloemen zijn toppers voor bloemenkransen?
Celine: “In principe kan je eender welke bloem gebruiken in een krans, maar bloemen met een stevig steel zoals bijvoorbeeld rozen of anjers werken makkelijker en houden ook langer. Wil je geen al te dikke kroon? Kies dan voor kleine bloemetjes zoals gipskruid”

Hoe houd je de bloemenkrans goed op een warme dag?
Celine: “Omdat de bloemen in een bloemenkroon niet in water staan, bewaart zo’n kroontje helaas niet heel lang. Als het 30 graden is op je feest, kan je de houdbaarheid wat verlengen door de kroon tussendoor even in de koelkast te leggen of er haarlak op te spuiten. Als het echt warm is, kies je best ook niet voor te fragiele bloemen of veldbloemen want die verwelken sneller”

Hoe kies je de stijl van je bloemenkroon?
Celine: “De stijl van de kroon hangt erg af van de stijl van de rest van je feest en outfit. Zorg ervoor dat het kleurenpallet van je kroon een mooi geheel vormt met je bruidsboeket en de andere decoratie op je feest. Hou je al de rest sober of heb je bijvoorbeeld geen bruidsboeket? Dan kan je all the way gaan en voor een grote volle kroon kiezen als echte eyecatcher.”

Laat je hieronder inspireren…

 

Fotografe: Lies Vandevelde
Bloemenkransen: Distel